Прокуратурою міста Києва до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості, викладені у заяві народного депутата Оксани Продан про внесення поправок у текст законопроекту «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків» та можливої підробки порівняльних таблиць. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Кримінальне провадження відкрито за ч.1 ст.351 (створення штучних перешкод у роботі народних депутатів, надання їм завідомо неправдивої інформації) та за ч. 3 ст.358 (підробка офіційного документа), наголошується у повідомленні.

Матеріали провадження направлені у столичне слідче управління міліції для подальшого розслідування.

«Правоохоронці слідчим шляхом перевірять інформацію, викладену в заяві народного депутата. В ході слідства будуть призначені і проведені судові експертизи (у тому числі графологічна). За результатами розслідування буде встановлено, чи були допущені порушення законодавства України при винесенні на голосування у Верховну Раду проекту закону №2054», - наголошується у повідомленні.

Як відомо, 24 жовтня до розгляду у другому читанні ВР був внесений проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків», реєстраційний №2054 з поправками, які викликали спори між народними обранцями.

Декілька норм документа свідчать, що у разі, якщо особа має право постійного проживання на території іноземної держави, вона вважається такою, що не проживає в Україні. В «УДАРі» вважають, що ця норма спрямована проти їхнього лідера Віталія Кличка, який тривалий час проживає у Німеччині.

Після цього опозиція заблокувала трибуну парламенту, протестуючи проти прийняття з порушенням регламенту змін у Податковий кодекс щодо обліку та реєстрації платників податків.

Голова комітету з питань податкової та митної політики Віталій Хомутинник заявив, що готовий довести, що поправки у Податковий кодекс були внесені народним депутатом від «Батьківщини» Ігорем Бриченком .

Зміни в Податковий кодекс не мають нічого спільного з президентськими виборами, заявив голова Верховної Ради України Володимир Рибак.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201