Сергій Глазьєв заявляє, що візовий режим між Україною і Росією введуть в разі вступу України у Шенгенську зону. Про це Він сказав в ефірі телеканалу «Россия 24».

«Зараз у нас безвізовий обмін, строго кажучи, Угода про асоціацію не припускає, що Україна стає частиною якихось інших візових режимів. Але оскільки українське керівництво весь час обіцяє, що шлях до ЄС дасть можливість безвізового режиму з ЄС, то логічно припустити, що наступним кроком буде прагнення України потрапити у Шенгенську зону зі скасуванням паспортного контролю. Це буде означати, що Україну змусять ввести візи на кордоні з Росією», - сказав Глазьєв.

За його словами, зобов'язання України дотримуватися європейської зовнішньої і оборонної політики, брати участь у регіональних конфліктах під егідою Європи - це шлях у НАТО, повідомляє «УНІАН».

«Ми повинні розуміти, що Україна готова підписати не тільки угода з ЄС, але і готова почати рух по цій дорозі, яка веде Україну від нас, веде до розриву величезної кількості зв'язків, і як би ми не намагалися ці зв'язки підтримати, логіка цього інтеграційного процесу - змушувати Україну рухатися у бік від нас», - сказав він.

Разом з тим він упевнений, що цивілізаційний вибір України і Росії має бути спільним .

«Україна може вважати себе Росією більше, ніж ми. Там була створена російська мова, там лежать мощі більше тисячі наших святих, це наша спільна культура та історія», - вважає він.

Нагадаємо, Росія не розглядає питання введення віз для українців після підписання Угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом, заявив прем'єр РФ Дмитро Медведєв.

Проте раніше радник президента Росії Сергій Глазьєв заявив, що країни Митного союзу можуть запровадити візовий режим з Україною у разі її неприєднання до цього об'єднання.

Глава міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Москва не має наміру запроваджувати візовий режим з Україною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

302