Радник Президента Росії з питань регіональної економічної інтеграції Сергій Глазьєв заявляє, що Україна порушує Договір про дружбу з РФ, збираючись підписати Угоду з ЄС про асоціацію. Про це він сказав в ефірі телеканалу «Росси я 24».

«Відповідно до статті 13 нашого Договору про дружбу з Україною, ми зобов'язалися зближувати наше законодавство, прагнучи створити ЄЕП. Угода про асоціацію закриває таку можливість. Тобто українське керівництво порушує базовий Договір про дружбу з Росією, на якому будується весь фундамент наших двосторонніх відносин», - сказав Глазьєв.

«Ми могли б вимагати – давайте, згідно з цим договором, спочатку обговоримо, що ви збираєтеся робити і які будуть наслідки», - сказав він.

За словами Глазьєва, Україна вже парафувала Угоду про асоціацію і не може вносити до неї зміни, тому влада України повинна заявити про те, що вона припиняє підготовку до підписання цього документа, повідомляє «УНІАН».

«Тоді ми можемо провести тристоронні та багатосторонні консультації», - сказав Глазьєв.

Він також вважає, що Україна, згідно з Угодою про створення зони вільної торгівлі у рамках СНД, повинна була поставити до відома держави, які беруть у ньому участь.

Як раніше повідомляв ForUm, російська сторона заявила, що Митному союзу у разі підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС доведеться вжити захисних заходів .

У Міністерстві закордонних справ Росії заявляють, що можливе посилення правил ввезення українських товарів після підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом буде відповідати правилам Світової організації торгівлі.

Розриву торговельних відносин України з Росією у разі підписання Києвом Угоди з Європейським Союзом про асоціацію не буде, але додаткові пільги навряд чи можуть застосовуватися, заявив глава Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

401