Військовослужбовці військово-морського флоту Великобританії використовують пісні американської поп-співачки Брітні Спірс, щоб розлякувати сомалійських піратів на східному узбережжі Африки, пише The Mirror.

Військові включають хіти «Baby One More Time» і «Oops! I Did It Again» на всю гучність. Ненависть до західної музики змушує піратів забиратися подалі від прибережних районів.

За словами 34-річної Рейчел Оуенс, офіцера торгового флоту, це настільки ефективний засіб, що військовим рідко доводиться використовувати зброю: «Як тільки пірати чують Брітні, вони забираються геть так швидко, як це тільки можливо».

Стівен Джонс із Асоціації безпеки морських перевезень (Security Association for the Maritime Industry) заявив, що американська поліція та військові і раніше використовували музику для придушення заворушень. Він жартома додав, що якщо використовувати пісні Джастіна Бібіе ра, то це вже буде порушенням Женевської конвенції.

Нагадаємо, близько п'яти років тому колишні ув'язнені американської особливої в'язниці Гуантанамо розповіли, що їх катували рок-музикою і це покарання для них було найжахливішим.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

3811