У Києві оголошено вирок працівникам дитячого садка, з вини яких сталося масове отруєння дітей. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Дніпровського району міста Києва.

Згідно з повідомленням, завідувача, медичну сестру та кухаря дитячого саду №455 визнали винними у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.137 КК України - неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей.

Завіду вачці та медичній сестрі суд призначив покарання у вигляді штрафу у розмірі 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, кухареві - 100 неоподатковуваних мінімумів.

Крім того, як додаткове покарання суд постановив позбавити кожну засуджену права обіймати певні посади строком на 2 роки. Так, завідувачці заборонено займатися організаційно-розпорядчою і виховною діяльністю, медичній сестрі - оздоровчо-лікувальною , кухареві - діяльністю, пов'язаною з громадським харчуванням.

Прокуратура Дніпровського району вивчить зазначене рішення суду та після надання йому правової оцінки вирішить питання його оскарження в апеляційному порядку, наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, з 19 по 22 червня поточного року 43 дитини віком від 3 до 6 років після відвідування зазначеного дошкільного закладу були госпіталізовані з діагнозом «гостра кишкова інфекція».

За даним фактом прокуратура Дніпровського району відкрила кримінальне провадження та розпочала досудове розслідування.

У подальшому було встановлено, що викликав захворювання збудник сальмонельозу, який виявили у курячих яйцях і вермішелеві й запіканці.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

161