Прийняття в Україні нових правил проведення державних закупівель, які будуть приведені у відповідність з нормами Світової організації торгівлі, розширить доступ бізнесу до таких тендерів, а також істотно поліпшить їхню прозорість.

Таку думку в ексклюзивному коментарі телеканалу БТБ висловив Бернард Хоекман, професор міжнародної економіки Європейського університетського інституту, коментуючи введення нових правил здійснення державних закупівель.

«Ви вже бачите зміни у тому, як підписуються контракти (про держзакупівлі - Ред.). Фірми, які в минулому не мали можливості отримати їх, сьогодні отримують. У таких умовах бізнес має більше стимулів змагатися за державні контракти. Одним із результатів непрозорих режимів закупівель та невпевненості підприємців є те, що раніше учасники ринку навіть не робили своїх пропозицій у процесі держзакупівель. Однією із найбільших вигод для України буде те, що у тендерах буде більше учасників», - пояснив Хоекман.

Він також зазначив, що з поліпшенням прозорості тендерних процедур лобісти втратять можливість спекулювати на державних закупівлях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

130