Один із найпотужніших ураганів у Європі призвів до смерті щонайменше 13 людей, сотні тисяч залишив без електрики, а багато хто досі не можуть вилетіти із аеропортів, пише The New York Times .

Британські власті повідомляють про п'ятьох загиблих внаслідок стихійного лиха - їх придавило деревами, що впали. Влада Німеччини повідомляє про шість жертв, із них дві людини загинули у морі. У Данії чоловік був убитий цеглиною, яка впала, а у столиці Нідерландів Амстердамі жінку придавило деревом.


 
Стихія знеструмила понад 140 тис. будинків в Англії та Уельсі, без електрики залишилися десятки тисяч жителів північних французьких регіонів - Бретані та Нормандії. У Лондоні «Святий Іуда» обвалив баштовий кран на будівлю уряду - людей довелося евакуювати у казначейство. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав.

Також порушено транспортне сполучення на півночі Європи. В амстердамському аеропорту «Схіпхол» скасовано майже 50 рейсів, у лондонському «Хітроу» - понад 130. Повідомляється про масові затримки рейсів в аеропортах Гамбурга, Копенгагена і Стокгольма.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про п'ятьох загиблих від урагану «Святий Іуда» в Європі, який рухається у бік Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

146