Україна за минулий рік завдяки реформам у сфері дерегуляції у будівництві, реєстрації власності та доступу до кредитування піднялася на 28 позицій у рейтингу легкості ведення бізнесу (Doing Business 2014) Світового банку (СБ), зайнявши 112-ту позицію зі 189 досліджених економік.

«Україна найбільше поліпшила сприятливість умов підприємницької діяльності за останній рік», - йдеться в оприлюдненому у вівторок щорічному дослідженні, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Згідно з ним, Україна досягла найкращого прогресу серед усіх країн, продемонструвавши реформи одразу у 8 і з 10 секторів.

За оцінками експертів Світового банку, найбільш вражаючий успіх Україна продемонструвала щодо дерегуляції у будівництві: у цьому субрейтингу країна піднялася відразу на 145 позицій – на 41 місце.

У реєстрації власності у Doing Business 2014 Україна зайняла 97 місце, поліпшивши свій минулорічний результат на 61 позицію. А прогрес у сфері доступу до кредитування дозволив у цій сфері піднятися ще на 11 позицій і показати високий 13-й результат.

У цілому ж восьмий рік поспіль світовий рейтинг за створення найбільш сприятливих умов для ведення бізнесу очолює Си нгапур. У десятку лідерів також увійшли Гонконг, Нова Зеландія, США, Данія, Малайзія, Республіка Корея, Грузія, Норвегія та Великобританія.

Замикає список Республіка Чад, яка знову помінялася місцями з іншим аутсайдером і своїм географічним сусідом – Центрально-Африканською Республікою.

Росія за рік піднялася на 19 позицій – до 92-го місця, Білорусія – на 1, до 63-го, Казахстан – на 3, до 50-го, а Молдова – на 8, до 78-го місця.

Нагадаємо, як прогнозувалося, у наступному році Україна має всі шанси підвищити показники у рейтингу Світового банку та Міжнародної фінансової корпорації (МФК) «Doing Business 2014».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190