Грузія залишиться союзником України після інавгурації Георгія Маргвелашвілі. Про це журналістам повідомив глава Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос, передає кореспондент ForUm'у.

«Грузія залишиться партнером України, і в цьому напрямі змін не очікується. Дуже багато зусиль було докладено на шляху до Європи, і грузинський політичний клас практично одноголосно, якщо не враховувати Буржа надзе, налаштований на європейський вибір», - сказав він.

Семиволос наголосив, що у Грузії залишаються проєвропейські настрої і політичних змін у політкласі не передбачається.

Втім, він підкреслив відмінність минулих президентських виборів. «Грузія долає комплекс зміни влади шляхом переворотів. У країні створена система, завдяки якій можна мирно передавати владу від однієї політичної сили іншій », - акцентував він.

Глава Центру близькосхідних досліджень впевнений, що у Грузії будуть прихильники покарання чинного президента Михайла Саакашвілі, але на рішення влади щодо нього серйозно вплине українське «питання Тимошенко».

Нагадаємо, представник коаліції «Грузинська мрія» Георгій Маргвелашвілі отримав 62,12 відсотка голосів виборців, повідомив ЦВК Грузії після опрацювання 100% виборчих бюлетенів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172