Після перемоги на президентських виборах Георгія Маргвелашвілі Грузії не загрожує влад а однієї політичної сили. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявила виконавчий директор фонду «Відкрите суспільство (Грузія)» Кеті Хуцишвілі.

Зокрема, вона нагадала, що в країні відбулася конституційна реформа, і новообраний президент матиме набагато менше повноважень, ніж у Михайла Саакашвілі. «Країна переходить до парламентської системи. Ми обрали більш слабкого президента, а у парламенті немає однопартійної влади», - акцентувала вона.

Хуцишвілі пояснила, що «Грузинська мрія» не має конституційної більшості - вона складається ыз багатьох політичних сил і нема впевненості, що вона збереже монолітність до наступних парламентських виборів. «Ми дійсно не знаємо, що буде післязавтра, але однопартійної влади у нас немає», - запевнила вона.

Нагадаємо, представник коаліції «Грузинська мрія» Георгій Маргвелашвілі отримав 62,12 відсотка голосів виборців, повідомив ЦВК Грузії після опрацювання всіх виборчих бюлетенів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203