Інтеграція у європейський політичний, економічний і правовий простір для того, щоб стати повноправним членом Європейського Союзу, - один з основних пріоритетів зовнішньої політики України, який був законодавчо закріплений, зазначив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов.

Мінекономрозвитку розроблена Програма імплементації Угоди про асоціацію з ЄС для виконання міжнародних і внутрішньодержавних зобов'язань України, що, в підсумку, дасть можливість найбільш ефективно і швидко використовувати всі перспективи, які відкриваються перед Україною у разі підписання Угоди.

«Ця Програма розроблена для того, щоб повністю забезпечити виконання зобов'язань, взятих Україною, у тому числі і тих, які підпадають під дію тимчасового застосування. Реалізація цієї Програми забезпечить ефективну дію механізму імплементації Угоди про асоціацію. А імплементація Угоди, у свою чергу, буде сприяти переходу відносин між Україною і Європейським Союзом на новий рівень - політичної асоціації та економічної інтеграції», - сказав Прасолов.

Серед основних завдань Програми: реалізація цілей сусідства і розвитку, дотримання міжнародних норм і стандартів здійснення правосуддя; впровадження нових стандартів забезпечення дотримання прав і свобод людини, проведення інституціональних і структурних реформ; адаптація законодавства України до законодавства ЄС та гармонізація нормативно-правової бази; поліпшення економічних, торговельних і інвестиційних відносин, забезпечення взаємного доступу до ринків товарів та послуг України і держав-членів ЄС, вдосконалення торговельної політики для створення робочих місць і стимулювання зростання виробництва, підвищення стандартів у сфері охорони праці, забезпечення високого рівня захисту прав споживачів, обмін передовим досвідом та кращими практиками впровадження державної політики, створення умов для розвитку соціального діалогу, соціального захисту та забезпечення гендерної рівності.

Всього цією Програмою передбачається виконання заходів за приблизно 50 напрямами, зосередженими на розвитку і поглибленні співробітництва у рамках галузей, визначених Угодою: політичний діалог та реформи, політичні об'єднання, зовнішня політика та політика безпеки; юстиція, свобода та безпека, торгівля та питання, пов'язані з торгівлею (створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною і Європейським Союзом) економічне та секторальне співробітництво, фінансове співробітництво, включаючи положення у боротьбі з шахрайством.

На думку міністра, нові відносини, побудовані на основі асоціації, створять умови для успішної реалізації стратегічних цілей зовнішньої політики держави, націленої на європейську інтеграцію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

230