Навчальні заклади можуть змінювати графіки шкільних канікул з урахуванням місцевих особливостей та кліматичних умов за погодженням з відповідними місцевими органами управління. Про це повідомили у прес-службі Міністерства освіти і науки України.

У Міністерстві зазначили, що питання структури навчального року в загальноосвітніх навчальних закладах незалежно від підпорядкування, типів і форм власності врегульовані статтею 16 Закону України «Про загальну середню освіту», згідно з якою структура навчального року (за чвертями, півріччями , семестрами) та тривалість навчального тижня встановлюються загальноосвітнім навчальним закладом у межах часу, передбаченого робочим навчальним планом, за погодженням з відповідним органом управління освітою.

У Міносвіти зазначили, що таким чином терміни канікул встановлюються загальноосвітніми навчальними закладами за погодженням з місцевими органами управління освітою, але їхня тривалість протягом навчального року не може бути меншою 30 календарних днів.

Крім цього, згідно з пунктом 9 статті 16 і пункту 1 статті 22 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», місцеві державні адміністрації в межах, визначених Конституцією і законами України, здійснюють на відповідних територіях державний контроль, зокрема, за дотриманням законодавства з питань науки і освіти та реалізують державну політику у цих областях.

Міністерством освіти і науки України були направлені рекомендації місцевим органам управління освітою та загальноосвітнім навчальним закладам щодо орієнтовних термінів проведення канікул протягом навчального року, а саме:

- осінні - з 28 жовтня по 3 листопада 2013 року;

- зимові - з 30 грудня 2013 по 12 січня 2014 року;

- весняні - з 24 до 30 березня 2014 року .

«З урахуванням місцевих особливостей та кліматичних умов за погодженням з відповідними місцевими органами управління освітою можуть змінюватися структура навчального року та графік учнівських канікул, зокрема, проведення для учнів 1 класу додаткових тижневих канікул; навчальну практику та навчальні екскурсії за рішенням закладу можна провести в інші терміни або впродовж навчального року. Додатково слід зазначити, що канікули в літній період обумовлені початком навчального року у День знань - 1 вересня поточного року і у відповідності з його закінченням не пізніше 1 липня наступного року», - зазначили у відомстві.

Як раніше повідомляв ForUm, у школах Закарпаття скасували осінні канікули.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

240