Міністр закордонних справ України Леонід Кожара вважає, що від європейської інтеграції України виграють усі - і Україна, і Росія, і в перспективі можливе створення континентальної зони вільної торгівлі за участю країн Євросоюзу і Митного союзу.

«Ми вважаємо, зокрема, що в майбутньому буде цілком можливе і створення континентальної зони вільної торгівлі, яка б включала Україну, Росію, ЄС, країни Митного союзу і країни Європейської асоціації вільної торгівлі», - заявив Кожара, виступаючи з лекцією у Донському державному технічному університеті разом з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За його словами, «реформування і багатьох сфер суспільного життя, і в соціальній сфері, і в духовній необхідні європейські стандарти».

«Ми в Києві вважаємо, що Україна, як і Росія, є невід'ємною частиною європейської цивілізації. Подібний підхід нам дуже близький, і ми вважаємо, що зближення України з Євросоюзом при збереженні і спрощення стратегічного партнерства з Російською Федерацією відповідає цим глобальним завданням», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на Вільнюському саміті «Східного партнерства».

Російська сторона заявила, що Митному союзу в разі підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС доведеться вжити захисних заходів .

Розриву торговельних відносин України з Росією у разі підписання Києвом Угоди з Європейським Союзом про асоціацію не буде, але додаткові пільги можуть застосовуватися, заявив глава Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

281