Експертиза встановила у гінекологічних мазках, взятих у жертви «врадіївських ґвалтівників» Ірини Крашкової відразу після її госпіталізації 27 червня, наявність сперматозоїда.

Експерти не виключають походження біологічного матеріалу від головного фігуранта справи капітана міліції Євгена Дрижака.

Про це йдеться у висновках молекулярно-генетичної та судово-імунологічної експертиз, виконаних Одеським обласним бюро СМЕ, копії яких є у розпорядженні «Укрінформу ».

«У змиві мазків на предметному склі №3 встановлено присутність чоловічого генетичного матеріалу. При цьому аналіз отриманого часткового ДНК-профілю клітин у змиві з мазків не виключає походження біологічного матеріалу від Євгена Дрижака», - йдеться у висновках експертів.

При цьому фахівці зазначають, що ймовірно через малу кількість або деградацію ДНК немає можливості встановити належність клітин у змиві з мазків конкретної особи чоловічої статі.

Ці висновки експертів спростовують раніше оприлюднену інформацію захисника Дрижака про те, що жодна з експертиз не підтвердила можливість статевого акту у постраждалої Ірини Крашкової у період, коли на неї було скоєно напад.

Зазначимо також, що суд у «врадіївській справі» дослідив письмові докази, які підтвердили як побиття Ірини Крашкової , так і факт зґвалтування.

Нагадаємо, 27 червня 29-річну жительку Врадіївки Ірину Крашкову знайшли на вулиці без одягу з ознаками насильства. Потерпілу госпіталізували у реанімацію.

28 червня за підозрою у скоєнні зґвалтування, розбійного нападу та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень затримані лейтенант міліції Дмитро Поліщук і єгер Сергій Рябиненко. Після дводенних масових акцій протесту громадян у Врадіївці прокуратура Миколаївської області затримала капітана Врадіївського райвідділу міліції Дрижака, на якого також вказувала потерпіла.

5 серпня прокуратура Миколаївської області вручила підозрюваним у зґвалтуванні і побитті Крашкової повідомлення про нову підозру. Їхні дії перекваліфіковані на ч.2 ст. 15 п.п. 4,6,9,12 і ч. 2 ст. 115 (вчинення закінченого замаху на умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю, з корисливих мотивів, з метою приховати інший злочин, за попередньою змовою групою осіб).

Крім того, Рябіненку інкримінується скоєння розбійного нападу, а Поліщуку і Дри жаку - вчинення зґвалтування, розбійного нападу, а також низки службових злочинів.

9 серпня у прокуратурі Миколаївської області заявили, що досудове розслідування у справі про зґвалтування Крашкової завершено.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

276