У горах Ріла на південному заході Болгарії планують побудувати найбільший в країні зимовий курорт, повідомляє болгарська ділова газета «Капітал Daily».

«Будівництво найбільшого в Болгарії зимового курорту між містом Сапарева баня і селом Говедарці обійдеться у 500 млн євро», - пише газета.

Плани будівництва курорту виношують французький оператор мереж готелів і ресторанів Accor Group, міжнародний оператор гірськолижних курортів PGI Management і болгарська будівельна компанія «Маркан». У реалізації візьмуть участь також французька машинобудівна компанія Schneider Electric і асоціація Cluster Montagne, яка об'єднує французьких інвесторів у гірськолижний туризм, пише «Укрінформ».

Болгарсько-французький проект «Дестинація Ріла» передбачає прокладення 155 км гірськолижних трас, обладнаних гарматами штучного снігу, будівництво аква-центру, гольф-центру, а також 80 інших розважальних об'єктів для туристів.

Готелі нового курорту зможуть приймати понад 200 тис. туристів на рік. Зараз всі гірські курорти Болгарії можуть щорічно прийняти близько 330-350 тис. туристів.

Інвестори планують зробити новий курорт зоною, вільною від автомобілів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

174