Про візовий режим між Україною і Росією не йдеться, заявив глава українського Міністерства закордонних справ України Леонід Кожара, відповідаючи на запитання у ході зустрічі зі студентами і викладачами вузу в Ростові-на-Дону.

«Ми виступаємо за безвізовий простір, про візовий режим не йдеться », - сказав Кожара.

За словами глави зовнішньополітичного відомства, «нас турбує заява Російської Федерації про те, що будемо змінювати режим взаємних поїздок».

«Зокрема, Російська Федерація пропонує здійснювати поїздки в Україну за закордонними паспортами. Може, це й нормально, але нам потрібен перехідний період, щоб наші громадяни змогли отримати закордонні паспорти», - цитує Кожару «Інтерфакс-Україна».

При цьому глава МЗС України підкреслив, що Україна, як і Росія, виступає за безвізовий режим з ЄС.

Раніше у понеділок глава МЗС РФ Сергій Лавров, виступаючи у державному техуніверситеті у Ростові-на-Дону, заявив, що Москва не має наміру вводити візовий режим стосовно громадян України.

«Якщо мова йде про російську позицію, позицію МЗС, то ніяких візових режимів вводити не збираємося», - сказав глава російського зовнішньополітичного відомства.

«Перехід від безвізового режиму до візового відбувався у ситуаціях, коли країни Східної та Центральної Європи вступали до ЄС. Це було однією із вимог для претендента на членство», - зазначив Лавров.

«Візи - це було б колосальною помилкою. Російська Федерація віз вводити не збирається», - сказав глава МЗС РФ.

Нагадаємо, Росія не розглядає питання запровадження віз для українців після підписання Угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом, заявив прем'єр РФ Дмитро Медведєв.

Проте раніше радник президента Росії Сергій Глазьєв заявив, що країни Митного союзу можуть запровадити візовий режим з Україною у разі її неприєднання до цього об'єднання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

186