Колишній лікар легендарного музиканта Майкла Джексона Конрад Мюррей, засуджений на чотири роки за ненавмисне вбивство співака, в понеділок вийшов на волю, відбувши лише половину терміну, повідомляє телеканал CNN.

Мюррей звільнився достроково завдяки особливостям тюремного законодавства штату Каліфорнія, які дозволили зарахувати кожен день його ув’язнення за два. Його вихід із в'язниці був запланований на ранок понеділка, щоб уникнути зустрічі з шанувальниками покійного музиканта, які погрожували лікареві акціями протесту.

Нагадаємо, Майкл Джексон помер 25 червня 2009 року. Мюррей був визнаний винним у ненавмисному вбивстві Джексона і засуджений до чотирьох років ув'язнення у листопаді 2011 року. За версією слідства, Мюррей дав музикантові надмірну дозу препарату пропофол, який став причиною загибелі співака.

Адвокати Мюррея стверджують, що у співака була залежність від заспокійливих і болезаспокійливих засобів, і він самостійно прийняв смертельну дозу пропофолу, а не за рекомендацією лікаря.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

493