Вже 5 листопада на головну площу країни привезуть новорічну ялинку, яка зараз у розібраному вигляді зберігається у галереї «Лавра». Про це пише «Сегодня».

Її мають зібрати до 19 грудня – до святкування дня Святого Миколая. На Майдані поставлять ту ж ялину , яка радувала киян у минулому році, проте її зовнішній вигляд може змінитися.

Так, у компанії, яка створила ялинку, пропонують її вдосконалити, додавши елементи, що світяться. «Ми хотіли б зробити їй верхівку яскраву заввишки близько трьох метрів, яка буде періодично складатися і розкладатися, постійно змінюючи вигляд ялинки. Навколо гілок плануємо запустити механічного Діда Мороза, який літатиме на санях, запряжених оленями. Має вийти справжнє шоу! В ілюмінацію хочемо додати нові кольори (поки їх тільки чотири), зробити так, щоб на ялинці за допомогою світла з'являлася символіка Євросоюзу. Обгородити ялинку можна незвичайним парканом, який світиться і на якому будуть з'являтися сюжети у національному стилі», - повідомив директор компанії Анатолій Фости к.

Правда, поки невідомо, скільки буде коштувати таке задоволення, бо остаточні підрахунки обіцяють зробити після того, як столична влада дас ть згоду на оплату. Орієнтовно знадобиться близько 1 млн грн.

Разом з тим у КМДА не виключають, що зміни у зовнішньому вигляді ялинки будуть куди скромнішими. «Місто зацікавлене у тому, щоб ялинка стала ще красивішою, але, на жаль, у бюджеті бракує коштів. Якщо гроші з'являться, будемо думати, що додати», - сказав заступник директора департаменту культури КМДА Євген Бондар.

До ялинки, яку 5 листопада привезуть на Майдан, приставлять охорону, оскільки ще невідомо, хто буде її збирати.

Видання також повідомляє, що днями мерія оголосила тендер на залучення фірм, готових зібрати 38-метрову ялинку на Майдані. Заступник директора департаменту культури КМДА повідомив, що віддадуть перевагу компанії, яка зможе швидко змонтувати новорічну ялинку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

163