Петербургу загрожує повінь унаслідок штормового вітру з поривами до 28 метрів за секунду в акваторії Фінської затоки. Про це повідомляє РІА «Новости» з посиланням на регіональний Гідрометцентр.

Циклон, що вирує зараз над південними районами Великобританії, зміщується на північний схід і у вівторок досягне Північно-Західного регіону Росії. З наближенням циклону до Ленінградської області прогнозується посилення південного і південно-західного вітру.

«Вранці 29 жовтня пориви вітру по області і в Санкт-Петербурзі досягнуть 15-20 метрів на секунду, вдень в окремих районах до 20-24 метрів за секунду. Найсильніший вітер очікується в акваторії Фінської затоки і Ладозького озера вдень 29 жовтня, там пориви вітру можуть досягати критеріїв небезпечного явища 25-28 метрів за секунду», - зазначив головний синоптик Гідрометцентру Петербурга Олександр Колесов.

Ослаблення штормового вітру очікується тільки вночі 30 жовтня.

«У зв'язку з впливом активного циклону та посиленням вітру до штормового в Санкт-Петербурзі вдень 29 жовтня зберігається загроза повені»,- додали в Гідрометцентрі.

Шторм, який пройшов по півночі Європи в ніч на понеділок, був названий метеорологами в честь святого Іуди, шанованого у Великобританії як заступника нещасних, його день відзначається 28 жовтня. За прогнозами фахівців, нинішній шторм за силою можна порівняти з «Великим штормом» 1987 року, який забрав життя 22 осіб у Великобританії та Франції.

«Святий Іуда» вже залишив без світла понад 60 тисяч будинків у Франції та понад 200 тисяч у Великобританії, загинула одна дівчина. Рекордна швидкість вітру зафіксована на острові Уайт, його пориви там досягають 44 метрів за секунду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221