Громадяни РФ і України повинні їздити за закордонними паспортами, а не користуватися внутрішніми документами під час поїздки на суміжну територію, заявив глава міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров.

«Я вважаю, це абсолютно правильно, треба їздити за закордонними паспортами, а не внутрішніми паспортами», - сказав він у понеділок, виступаючи в Донському державному технічному університеті, повідомляє РІА «Новости».

Наразі громадяни двох країн можуть перетинати кордон за внутрішнім загальногромадянським паспортом.

У той же час він зазначив, що Москва не має наміру запроваджувати візовий режим з Україною, «Ми ніяких візових режимів вводити не збираємося», - сказав він, відповідаючи на запитання студента університету про плани щодо введення візового режиму.

Нагадаємо, Росія не розглядає питання введення віз для українців після підписання Угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом, заявив прем'єр РФ Дмитро Медведєв.

Проте раніше радник президента Росії Сергій Глазьєв заявив, що країни Митного союзу можуть запровадити візовий режим з Україною у разі її неприєднання до цього об'єднання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

372