Двері Європейського Союзу закриються для України на найближчі 5-10 років, якщо Верховна Рада на початку листопада не прийме жодного законопроекту про можливість лікування засуджених за кордоном. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час прес-конференції заявив автор одного з трьох законопроектів, позафракційний народний депутат Сергій Міщенко.

«Якщо жоден із законопроектів не буде прийнятий, то нам на 5-10 років, а то й назавжди, будуть закриті двері в Європу», - сказав він.

За його словами, прийнятий законопроект повинен бути тільки компромісним, і компроміс цей має бути досягнутий між владою, опозицією та місією Кокса-Кваснєвського. «Зараз потрібно знайти механізм і вихід із ситуації, тому що це питання не тільки Тимошенко та інших ув'язнених, які повинні лікуватися за кордоном, це питання всієї країни», - зазначив нардеп.

Говорячи про лідерів трьох опозиційних фракцій, він заявив: «Треба прибирати гетьманство, потрібно прибирати президентські амбіції, прибирати будь-які чвари, образи і приймати рішення».

Також він не вважає внесений ним законопроект ідеальним. «Мій законопроект не ідеальний. Якщо хтось хоче щось змінити, то, будь ласка, викидайте те, що вам не подобається, додавайте, допрацьовуйте, тому що після першого читання це вже не моя власність, а парламенту», - підкреслив депутат.

За словами Міщенка, його звинувачували в тому, що він передбачив норму про те, що на лікування за кордон засуджених повинні перевозити в наручниках, під охороною. Він зазначив, що у доопрацьованому законопроекті такої норми немає.

Нагадаємо, у Верховній Раді України зареєстровано два законопроекти про можливість лікування засуджених за кордоном авторства позафракційних депутатів Сергія Міщенка та Анжеліки Лабунської.

24 жовтня лідери трьох опозиційних фракцій - «Батьківщина» Арсеній Яценюк, «УДАР» Віталій Кличко і «Свобода» Олег Тягнибок - внесли до парламенту свій законопроект про заборону виборчого правосуддя і зняття перешкод для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. У ньому містяться положення про звільнення Юлії Тимошенко особисто і погашення їй судимості.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

132