Україна вийшла на максимальні темпи відвантажень зерна за місяць - 3 мільйони тонн. Така динаміка забезпечить до кінця маркетингового року експорт запланованих 30 мільйонів тонн зерна, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Обсяги експорту вітчизняних зернових скоро досягнуть свого піку завдяки злагодженій роботі всіх учасників зернового ринку. Так, до кінця жовтня темпи поставок зернових складуть близько 3 мільйонів тонн на місяць. Це той максимум, який можуть пропустити українські порти за такий проміжок часу. Разом з тим, саме така динаміка експорту забезпечить виконання прогнозу поставок зернових в обсязі 30 мільйонів тонн», - зазначив міністр.

За словами Присяжнюка, з початку маркетингового року Україна вже продала за кордон 8,9 мільйона тонн зернових. А це майже на 8% більше, ніж торік за аналогічний період. Що стосується культур, то поки найбільше експортовано пшениці - 5,2 мільйона тонн. Також починається активний експорт кукурудзи.

«Ми продовжуємо співпрацю з усіма гравцями на ринку зерна, щоб максимально скоординувати їхню роботу. Адже це необхідно для посилення позицій України на зовнішньому ринку. Однак при подальшому зростанні врожаю і, відповідно, обсягів експорту, необхідно нарощувати можливості інфраструктури. Тому одним з важливих аспектів стратегії розвитку аграрного сектору до 2020 року є інвестування в розвиток зернової логістики», - підкреслив глава відомства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

108