У Міністерства закордонних справ України немає інформації про факти участі наших громадян у бойових діях в Сирії на боці заколотників. Про це в ексклюзивному коментарі кореспондентові Forum'у заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

За його словами, всі інші заяви є політичними і не можуть розглядатися як достовірна інформація.

Нагадаємо, верховний муфтій Сирії Ахмад Бадреддін Хассун заявив, що проти урядових сил у Сирії воюють 100 тис. найманців з 83 країн, з них 350 - українці. За його словами, в Сирії налічується від 5 до 8 тис. бойовиків з Саудівської Аравії (з них вбито 1019, пропали безвісти - 1800), з Чечні - 1700 (вбито 717), з Туркменістану - 360, з України - 350, з Казахстану - 250, з Таджикистану - 190, з Азербайджану - 100, з Грузії - 80, з Тунісу - 4 тис., з Іраку - 3 тис., з США - 290, з Канади - 120.

4 вересня посол Сирійської Арабської Республіки в Україні Мохамед Саїд Акіль на прес-конференції в Києві заявив, що громадяни України воюють в Сирії на стороні антиурядових сил.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемільов підтвердив цю заяву, повідомивши, що йому відомо, що кілька кримських татар поїхали в Сирію, де беруть участь у боях на боці опозиції, однак Меджліс не підтримує їх виїзд в Сирію і не рекомендує кримським татарам туди їхати.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

118