Столичний Гідропарк до літа кардинально зміниться: його перетворять у маленьке античне містечко на сучасний лад. Про це повідомляє «Сьогодні».

У Гідропарку з'явиться серія скульптур Костянтина Скритуцького. На центральній площі планують встановити «Кентавра в пальто». «Це буде типовий пляжник, що загуляв, з Лівобережжя у вигляді кентавра. Зробимо його з бетону, одягнемо в яскраве малинове пальто», - говорить Скритуцький.

Неподалік від мосту з'явиться композиція «Три грації». «Це - три київські панянки зі спокусливими формами. Вони будуть вказувати дорогу до пляжу біля мосту і фотографуватися на iPhone, як це зараз модно», - зазначає скульптор.

Компанію їм складуть «Нептун-авторитет» і «Київський бик». «Перший буде справжнім царем водної стихії. Швидше за все, дамо йому в руки вила і повісимо золотий ланцюг на шию, які в 90-х носили нові українці. Також зобразимо античного «бика». Це буде людина з бичачою головою: справжній київський хуліган, яких можна зустріти в спальних районах», - розповідає Скритуцький.

У Гідропарку також збираються «помирити» Самсона і лева, увічнених у фонтані на Контрактовій площі. «Тут вони гулятимуть в обнімку, як старі друзі», - каже скульптор.

На кожну скульптуру піде близько 2 куб. м бетону. «Вони будуть антивандальними, але якщо їх розіб'ють, то зможемо швидко відновити за збереженими формами. Статуї будуть тілесного або білого кольору. А деталі, як, наприклад, пальто на «Кентаврі», розфарбуємо в різні кольори», - повідомив Скритуцький.

Головний архітектор Києва Сергій Целовальник вважає, що нові скульптури повинні урізноманітнити одноманітний Гідропарк з кіосками. «Додамо йому певного шарму з відтінком гумору», - зазначив Целовальник.

Гроші на облаштування нового парку скульптур виділять з міського бюджету, але сума поки невідома, адже проект ще не затверджений остаточно.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

154