Юлія Тимошенко може бути помилувана після Вільнюського саміту, на якому очікується підписання Угоди про Асоціацію з ЄС. У той же час доля екс-прем'єра не стане перешкодою для підписання документа, вважає політолог Володимир Цибулько.

«Я думаю, що один з варіантів звільнення Тимошенко - амністія з нагоди підписання Асоціації у Вільнюсі. Закон про амністію буде сформований, а його текст буде виписаний таким чином, що Тимошенко буде підпадати під його дію. Це було б компромісом для всіх», - сказав Цибулько.

Говорячи про ймовірність її балотування на посаду президента в ході виборчої кампанії 2015 року, якщо їй буде надана така можливість, експерт зазначив, що сьогодні Тимошенко несе більшу загрозу для соратників по опозиції, ніж для влади.

«Тимошенко не несе ніякої загрози в політиці, навіть якщо буде балотуватися. Якщо їй навіть забезпечать таку можливість, головним сценаристом виборчої кампанії вона не стане.
 
Швидше за все, її результат буде порівнянний з результатом Віктора Ющенка у 2010 році на рівні 5%. Крім того, треба не забувати, що є проблеми в середині партії, оскільки Тимошенко, поставивши керівником Яценюка, намагалася застовпити собі місце в президентській гонці. Але сьогодні вже пізно говорити про участь Тимошенко в кампанії. Яценюк фігурує в дослідженнях з цілком хорошими результатами, які в ході кампанії можуть виявитися кращі, ніж результати самої Тимошенко», - пояснив експерт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

144