Україна і Росія підтвердили намір якомога швидше завершити встановлення меж на всіх ділянках суміжних морських просторів. Про це заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара.

«Ми підтвердили важливість якнайшвидшого завершення делімітації морських просторів Азовського та Чорного морів, а також у Керченській протоці», - сказав він журналістам у Ростові-на-Дону, де проходить засідання українсько-російського підкомітету з міжнародного співробітництва, повідомляє «УНІАН».

За словами Кожари, врегулювання цього питання створить умови для розвитку спільної господарської діяльності України та Росії. «А також дозволить уникнути таких трагічних інцидентів, який стався 17 липня цього року в Азовському морі», - сказав міністр.

Також він зазначив, що Україна і РФ зараз успішно здійснюють демаркацію сухопутної ділянки україно-російського кордону.

Як повідомляв ForUm , 17 липня в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка сталося зіткнення українського баркаса і катера берегової охорони прикордонної служби Росії.

У результаті четверо рибалок загинули, єдиного вцілілого рибалку Олександра Федоровича госпіталізували в Росії.

У РФ розслідується кримінальна справа проти Федоровича. Йому російські правоохоронці вже пред'явили звинувачення за ч. 3 ст. 256 КК Росії (незаконний видобуток водних біологічних ресурсів). Федоровичу загрожує до двох років ув'язнення

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

161