На початку листопада в Україні збережеться тепла погода. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу заявив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

За його словами, після 31 жовтня температура в Україні трохи знизиться, проте в цілому збережеться тепла погода без опадів, дощі пройдуть лише в окремих районах західних і північних областей.

«З 1 до 4 листопада ми очікуємо приходу більш прохолодної температури, однак це ще не похолодання і далеко не зимовий характер погоди. Температура знизиться в більшості регіонів з +13-18°С до +9-14°, у західних та південних областях - з +18-23°С до +13-18°С», - заявив директор Гідрометцентру.

При цьому Кульбіда зазначив, що така температура на початку листопада трохи перевищує норму.

У той же час, за його словами, найближчим часом не очікується ніяких небезпечних природних явищ.

Глава Гідрометцентру зазначив, що тумани в цей період не будуть густими і масовими, а рівень води в річках залишиться стабільним.

Крім того, за його інформацією, до 4 листопада в Києві очікується тепла погода без опадів: температура з 28 по 31 жовтня становитиме +16-19°С, а з 1 по 4 листопада знизиться до +10-12°С.

Також Кульбіда додав, що в другій половині жовтня в Україні було встановлено декілька температурних рекордів: максимальна температура для цього часу в Житомирі і максимальна середньодобова в Києві. За його словами, це свідчить про зміни в кліматі.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

242