Причиною загоряння в будівлі Київського національного університету біоресурсів і природокористування України, що сталося вчора, 27 жовтня, могла стати стружка, залишена робітниками після шліфування паркету, пише «Сьогодні».

За словами керівництва вузу, на третьому поверсі будівлі готували до міжнародної конференції зал засідань.

«Там проводили ремонт. У неділю вранці робочі шліфували підлогу і не винесли стружку. А вона має властивість самозайматися», - повідомили в університеті, додавши, що в листопаді вуз планував відсвяткувати 115-річчя.

Крім того, повідомляється, що на третьому поверсі знаходилося багато комп'ютерів, які також могли стати причиною пожежі.

Як зазначає видання, співробітники установи допускають версію підпалу, оскільки постраждала від вогню будівля університету розташована неподалік від Голосіївського лісу.

Відомо, що на другому поверсі будівлі знаходиться кабінет ректора, а на першому - відділ кадрів і бухгалтерія.

У вузі стверджують, що інцидент не вплине на навчальний процес, оскільки студенти мають можливість навчатися в інших корпусах університету. Ремонт пошкодженого будинку планується провести до весни.

Як повідомляв ForUm, вчора, 27 жовтня, о 17:20 у Голосіївському районі Києва на вул. Героїв Оборони, 15 в адміністративному будинку Національного аграрного університету виникла пожежа, яку вдалося ліквідувати лише через кілька годин.

Причини пожежі будуть відомі протягом 10 днів.

За фактом пожежі розпочато кримінальне провадження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

153