Глава МЗС України Леонід Кожара висловив упевненість в тому, що Асоціація країни з Європейським Союзом матиме позитивний ефект, у тому числі і для Росії.

«Ми запропонували нашим російським колегам створити експертну групу в форматі Росія-Україна-ЄС, для того щоб у дусі відкритості проаналізувати можливі наслідки асоціації для України», - сказав український міністр під час засідання підкомітету з міжнародного співробітництва Російсько-Української міждержавної комісії, яке проходить у понеділок в Ростові-на-Дону, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Асоціація з ЄС і підписання договору про вільну торгівлю матиме позитивний ефект, у тому числі для Російської Федерації і для наших колег по Митному союзу і країн СНД», - додав він.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС і створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на Вільнюському саміті «Східне партнерство».

Президент РФ Володимир Путін заявив, що асоціація з Європейським Союзом унеможливить приєднання України до Митного союзу.

Глава Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що розриву торговельних відносин України з Росією у разі підписання Києвом Угоди з Європейським Союзом про асоціацію не буде.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

180