Партія «Свобода» представляє загрозу для всіх українців, і забарвлює негативом імідж країни. Про це йдеться в листі, який конгресмен Стів Ізраель направив на адресу посла України в США Олександра Моцика.

Настільки різка реакція американського конгресмена, судячи з усього, викликана ще й тим, що українська влада ніяк не відреагувала на неодноразові звернення до неї і керівництва Європарламенту депутатів Кнесету Ізраїлю і парламентаріїв Польщі. Політичні сили цих країн були обурені, що демократичні партії України знаходяться в коаліції з ультра-націоналістами, повідомляє «Антифашистський форум України».

Нагадаємо, що на початку липня цього року депутати Кнесету Ізраїлю направили лист на ім'я президента Європарламенту Мартіна Шульца, в якому закликали до бойкоту «Свободи» з боку ЄС. Ніякої реакції з боку влади не було. І тоді до влади України з досить різким листом звернувся представник Конгресу США Петер Т.Кінг.

«На наш подив, ця партія, - писав про «Свободу» Пітер Кінг, - аж ніяк не знаходиться в ізоляції: дві найбільші опозиційні партії активно співпрацюють з нею. Вони не тільки не заперечують проти заяв своїх партнерів-екстремістів, але і самі почали грішити публічним славослів'ям на адресу нацистських злочинців».

І ось нове схвильоване звернення до української влади, тепер уже іншого, одного з найбільш впливових представників Конгресу США, Стіва Ізраеля.

Текст листа:

«Пишу вам, щоб поділитися своєю стурбованістю щодо рівня расизму, нетерпимості та антисемітизму в Україні.

Вашій країні судилося зіграти історично важливу роль як моста між Сходом і Заходом, і тому особливо важливо для всіх нас залишатися пильними стосовно ксенофобії, насильства та інших негативних явищ, які перешкоджають розвитку демократії і прав людини.

Як вам добре відомо, деякі політичні рухи дуже легко використовують антисемітські, ксенофобські та расистські висловлювання, які негативно впливають на всіх українців.

Як нам відомо з багатьох джерел, ксенофобія і нетерпимість проти расових і етнічних меншин у Києві та інших містах залишається звичайним явищем... Крім того, неприємні слова і вчинки партії «Свобода» не тільки становлять загрозу для всіх, хто живе в Україні, але й негативно фарбують імідж вашої країни у світі».

«Я настійно закликаю Уряд України, - йдеться далі у листі американського конгресмена Стіва Ізраеля, - прийняти рішучі дії проти всіх видів ксенофобії, ненависті і нетерпимості. Я сподіваюся, що з вашою допомогою ми продовжимо вирішувати наші спільні завдання щодо відстоювання демократичних цінностей та пропаганди толерантності і справедливості для всіх».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

159