Юристи фракції «УДАР» підготували законопроект, який амністує екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко. Технологія спрямована на те, щоб спровокувати колег по опозиційній фракції «Батьківщина» і провалити законопроект.

Про це пише портал «revizor.ua», у розпорядженні якого опинився документ.

Видання наводить фрагменти законопроекту. У ньому, зокрема, констатується, що Конституцією України встановлено принцип рівності всіх громадян перед законом.

«У той же час, застосування рівності громадян перед законом може мати певні винятки, враховуючи безумовне прагнення України до європейської інтеграції. Виходячи з цього, всі висунуті звинувачення проти Тимошенко повинні бути зняті, всі кримінальні справи (кримінальні провадження) підлягають закриттю», - йдеться в документі.

Крім того, юристи партії вважають, що дія зазначених норм в Україні призупиняється для Тимошенко у зв'язку з неможливістю подальшої європейської євроінтеграції України без її звільнення від кримінальної відповідальності.

Разом з тим в «УДАРі» пропонують заборонити Генеральній прокуратурі України, Міністерству внутрішніх справ України та їхнім структурним підрозділам, а також будь-яким іншим органам і посадовим особам порушення нових кримінальних справ і внесення відомостей про кримінальні правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо Тимошенко.

Нагадаємо, парламент ухвалив проект закону №2054а «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків».

Декілька норм документа свідчать, що у разі, якщо особа має право постійного проживання на території іноземної держави, вона вважається такою, що не проживає в Україні.

Зазначені норми ініційовані депутатом фракції «Батьківщина» Ігорем Бриченком.

В «Ударі» вважають, що ця норма спрямована проти її лідера Віталія Кличка, який тривалий час проживає в Німеччині.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226