Розриву торговельних відносин України з Росією у разі підписання Києвом Угоди з Європейським Союзом про асоціацію не буде, але додаткові пільги навряд чи можуть застосовуватися, заявив глава Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров.

«Ніяких розривів цих (торговельних) зв'язків не відбудеться, вони будуть здійснюватися на основі принципу найбільшого сприяння, як це передбачено для країн-членів Всесвітньої торгової організації. Але крім цього принципу додатково пільги, що випливають, зокрема, з Договору СНД про зону вільної торгівлі, вже навряд чи зможуть застосовуватися, якщо український ринок буде перевантажуватися товарами з Євросоюзу, що конкурують з нашими», - сказав Лавров на 8-му засіданні українсько-російського підкомітету з міжнародного співробітництва, повідомляє РІА «Новости».

За словами міністра, в будь-якому випадку діалог щодо цієї теми триватиме.

«Ми не раз пропонували різні варіанти дій, які, на наше глибоке переконання, дозволили б забезпечити максимальний ступінь інтересу наших економік з Україною», - зазначив глава МЗС РФ.

«У будь-якому випадку формат прикладів взаємодії з Євросоюзом, які не пов'язані з ризиками, як це вийшло у Швейцарії, Норвегії, досвід потрібно вивчати», - додав він.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС і створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на вільнюському саміті «Східне партнерство».

Президент РФ Володимир Путін заявив, що асоціація з Європейським Союзом унеможливить приєднання України до Митного союзу.
Сьогодні глави міністерств закордонних справ України і Росії Леонід Кожара і Сергій Лавров у Ростові-на-Дону обговорять актуальні питання зовнішньополітичного співробітництва двох країн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177