Восьме засідання українсько-російського підкомітету з питань міжнародного співробітництва відбудеться в понеділок у Ростові-на-Дону.

Глави міністерств закордонних справ України і Росії Леонід Кожара і Сергій Лавров обговорять актуальні питання зовнішньополітичного співробітництва двох країн, повідомляє РІА «Новости» з посиланням на російське зовнішньополітичне відомство.

У рамках засідання підкомітету сторони розглянуть всі питання, що входять в компетенцію різних підкомісій: питання взаємодії і боротьби з новими викликами і загрозами, врегулювання регіональних конфліктів, Азово-Керченське врегулювання, співпрацю в міжнародних організаціях.

«Крім цього, глави зовнішньополітичних відомств мають намір обговорити й інші актуальні теми двостороннього російсько-українського співробітництва, найважливіші міжнародні проблеми, зокрема, проблематику європейської безпеки», - зазначили у відомстві.

У МЗС РФ повідомили, що особливу увагу буде приділено питанню щодо придністровського врегулювання.

«Майбутня зустріч Лаврова і Кожари свідчить про активний політичний діалог між зовнішньополітичними відомствами Росії та України», - підкреслили в департаменті інформації і друку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

432