Треба зруйнувати у нашої молоді ілюзії щодо "цивілізованого" європейського суспільства, яке зневажає працю. Про це у своєму блозі на сайті «Кореспондент» написав лідер Громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук.

Політик скаржиться на те, що в сучасних телевізійних продуктах не возвеличується людина праці: «Фільми? Я ледве пригадую, щоб у тих фільмах, які зараз показують по ТБ, вихвалялася праця, - зазначив Медведчук. - Новини? Це було б смішно, якби не було так сумно. Документальні передачі? У кращому випадку це буде передача на історичну тематику».

Лідер «Українського вибору» упевнений, що молодь повинна засвоїти залізне правило - щоб чогось досягти, треба працювати. «А якщо хочеш досягти, треба працювати. Так було і так буде завжди», - підкреслив автор блогу.

Він нагадав, що в деяких країнах Європи цю аксіому спробували нівелювати й отримали покоління, прогодувати яке не виходить навіть спільними зусиллями ЄС. «Поки не пізно, треба зруйнувати у нашої молоді ілюзії щодо «цивілізованого" європейського суспільства. Не може таким бути суспільство, яке зневажає працю, вважає її нецікавим і неблагородним заняттям. І більш того - нав'язує іншим ці «європейські цінності», - стверджує Медведчук.

На думку лідера «Українського вибору», ситуація в Україні не така критична - офіційні дані говорять про те, що безробітних в Україні близько 2%. Але, все таки, вважає Медведчук, необхідно уважніше придивитися до підростаючого покоління: «Чи не вкладаємо ми в душі своїх дітей те, що завтра або післязавтра перетворить їх у ледарів?»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

306