Міжнародний аеропорт «Київ» (Жуляни) 26 жовтня затримує низку рейсів через сильний туман.

Згідно з даними on-line табло аеропорту, затримуються рейси на приліт із Сімферополя, Донецька, Харкова, Львова, Луганська, Одеси, Любека (Польща), Санкт-Петербурга (РФ), повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як розповіли в авіадовідці, станом на 11.00 суботи частина рейсів вже готова до виконання з аеропорту «Київ», і ситуація стабілізується, однак деякі рейси були перенесені в основний київський аеропорт «Бориспіль», який не має проблем у зв'язку з туманом, і приймає і відправляє рейси в штатному режимі.

«Погодні умови, пов'язані з густим туманом 24-26 жовтня, дозволяють аеропорту «Бориспіль» приймати і відправляти всі типи повітряних суден згідно з добовим планом польотів. Категорія злітно-посадкової смуги у «Борисполі» забезпечує можливість зльоту і посадки в складних умовах, зокрема в умовах обмеженої видимості», - повідомляє прес-служба аеропорту на офіційній сторінці в Facebook.

У прес-службі зазначили, що рішення про перенесення часу прибуття і відправлення рейсів при таких погодних умовах поки що приймаються переважно авіакомпаніями.

«Зокрема, через погодні умови в аеропортах прибуття та відбуття відкладаються рейси з Донецька і в Севастополь. Через допуск екіпажу для здійснення посадки в складних погодних умовах перенесено відправлення рейсу з Харкова», - зазначили в прес-службі.

Протягом 24-25 жовтня аеропорт «Бориспіль» приймав рейси авіакомпаній «Трансаеро» (Домодєдово), Wizz Air (Лондон - Лутон), Wizz Air (Меммінген), екіпажі яких через погодні умови прийняли рішення використовувати замість аеропорту «Жуляни» запасний аеродром аеропорту «Бориспіль».

«В аеропорту «Бориспіль» повністю забезпечено безпеку польотів і роботу аеродрому в складних погодних умовах», - заявили в прес-службі аеропорту.

Нагадаємо, згідно з повідомленням прес-служби ДСНС, туман у Києві та Київській області протримається до неділі, 27 жовтня. Видимість 200-500 м.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

276