Голова Верховної Ради України Володимир Рибак заявляє, що наступного пленарного тижня парламент повинен консенсусом проголосувати за закон, який дозволить засудженим проходити лікування за кордоном.

«Сьогодні треба, щоб комітет попрацював з трьома законами, які є, і виписав, таким чином, щоб ми вже сьогодні прийняли рішення консенсусом, щоб і опозиція, і більшість проголосували. І була можливість у Тимошенко і засуджених людей, які не можуть вилікуватися в тих умовах, де вони відбувають покарання, виїхати за кордон і лікуватися. Я хочу, щоб на тому тижні такий закон був прийнятий», - сказав Рибак в ефірі «5 каналу» у п'ятницю, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Крім того, спікер зазначив, що діючі українські закони не дозволяють Президенту Віктору Януковичу вирішити питання Тимошенко. Рибак не вважає, що Голова держави перекладає відповідальність за вирішення ситуації з екс-прем'єром на Верховну Раду.

«Мені так не здається. Тому що Президент повинен працювати, і випускати укази відповідно до закону. І закони, які є, не дають права Президенту приймати рішення про помилування», - сказав Рибак.

«А що стосується лікування, треба зробити швидко, і допомогти пані Тимошенко, щоб вона лікувалася, щоб вона була здорова», - підсумував він.

Нагадаємо, у Верховній Раді України зареєстровано два законопроекту про можливість лікування засуджених за кордоном авторства позафракційних депутатів Сергія Міщенка та Анжеліки Лабунської.

24 жовтня лідери трьох опозиційних фракцій - «Батьківщина» Арсеній Яценюк, «УДАР» Віталій Кличко і «Свобода» Олег Тягнибок - внесли до парламенту свій законопроект про заборону виборчого правосуддя і зняття перешкод для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. У ньому містяться положення про звільнення Юлії Тимошенко особисто і погашення їй судимості.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207