Нардеп Ігор Бриченко («Батьківщина») подав законопроект, який фактично позбавляє Віталія Кличка можливості брати участь у президентських виборах 2015 року, з подачі свого колеги Андрія Іванчука - близького друга Арсенія Яценюка.

Про це можна судити по SMS, текст якого опублікував на своїй сторінці в Facebook політичний оглядач і блогер Олександр Чаленко.


«Андрію, мені потрібна допомога щодо ситуації з поправкою. Коли ти просив підписати, ти не казав, що будуть такі проблеми. Треба терміново зустрітися (не в залі)», - написав Бриченко Іванчуку.
 

Як повідомляють «Коментарі» Андрій Іванчук - давній друг і соратник лідера «Батьківщини», одного з ймовірних кандидатів у президенти Арсенія Яценюка. Вони знайомі з 1991 року, коли обидва вчилися в Чернівецькому університеті. Ще будучи студентами, вони заснували юридичну фірму «ЮРЕК», яка займалася наданням юридичних послуг.

Нагадаємо, Верховна Рада у четвер ухвалила в цілому законопроект №2054-а про спрощення правил реєстрації бізнесу. Під час підготовки законопроекту до другого читання депутат від фракції «Батьківщина» Ігор Бриченко вніс 31 поправку. В тому числі - про доповнення Податкового кодексу нормою про те, що особа, яка має право на постійне проживання на території іноземної держави, вважається нерезидентом України.

Ця норма, як заявили у фракції «УДАР», може бути використана для того, щоб позбавити їхнього лідера Віталія Кличка можливості балотуватися в президенти. Тобто, оскільки Кличко платив податки в Німеччині, він визнається резидентом іноземної держави; таким чином, він не проживав в Україні постійно необхідні кандидату в президенти 10 років. Сам Бриченко за даний законопроект не голосував.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

358