В Україні необхідно змінити правила формування складу окружних виборчих комісій.

Про це у п'ятницю після засідання Центральної виборчої комісії України (ЦВК) заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера, передає «РБК-Україна».

«Якби мене запитали, чи варто таким же чином і в подальшому регулювати питання створення ОВК, які є сьогодні, я б сказав, що ні. Сьогоднішні правила формування ОВК необхідно міняти», - сказав Магера.

За його словами, не можна назвати всі партії, які висували своїх представників у члени окружних комісій, серйозними політичними проектами.

«Я б кривив душею, якби говорив, що всі ці партії, які делегували своїх представників в окружні комісії, є серйозними політичними проектами, які мають намір брати участь у виборчому процесі», - сказав Магера.

Також він зазначив, що на повторних виборах у Верховну Раду, які відбудуться 15 грудня 2013 р., виборчий процес визначений терміном до 60 днів, при цьому ще не завершений процес висунення кандидатів у народні депутати, а окружні виборчі комісії вже сформовані.

На його думку, право формування окружних виборчих комісій необхідно надати виключно парламентським фракціям.

«А дільничні комісії могли б формуватися і за участю інших політичних партій», - сказав Магера.

Як раніше повідомляв ForUm, 16 жовтня в Україні почалася виборча кампанія з проведення 15 грудня повторних виборів народних депутатів в одномандатних виборчих округах №94, 132, 194, 197 і 223.

21 жовтня Центральна виборча комісія зареєструвала перших 19 кандидатів у народні депутати на повторних виборах до парламенту у п'яти округах, в тому числі 16 - від політичних партій і трьох самовисуванців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

249