У ПАТ «АК «Київводоканал» вважають, що для того щоб тариф на холодну воду був економічно обґрунтованим, його потрібно підняти в 2,5 рази. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у, сказав директор технічного департаменту «Київводоканалу» Костянтин Павленко.

За його словами, однією з основних проблем «Київводоканалу» є необґрунтованість тарифу на холодну воду. «На сьогоднішній день тариф не відображає реальної собівартості. Щоб він був економічно обґрунтованим, його потрібно піднімати десь в 2,5 рази», - сказав він.

При цьому радник голови правління «Київводоканалу» з питань інформаційної політики Вікторія Яковлєва повідомила, що на даний момент тариф покриває близько 53% собівартості. «Якщо підняти тариф на 1-2 гривні, то я думаю, люди це сильно не відчують», - зазначила вона.

Разом з тим Яковлєва пояснила, що за 1 тонну води кияни платять 1,79 копійок. «Це - тонна води, яка взята з річки або інших джерел, перероблена до стану питної, транспортована практично через все місто і доставлена до вас у квартиру», - резюмувала вона.

Як повідомив Павленко, у Києві розрахунок споживачів за холодну воду становить близько 98%. «Говорити про те, що кияни не платять або погано платять за воду, не можна. Платежі йдуть регулярно, розрахунок споживачів за воду становить близько 98%», - сказав він.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

356