Консультації та переговори, у яких бере участь Україна в рамках членства у Всесвітній торговій організації (ВТО), не матимуть жодного впливу на підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом (ЄС), підкреслив урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій П'ятницький у рамках веб-конференції інформаційного агентства RegioNews.

«Це питання ніяк не може зашкодити підписанню Угоди про асоціацію з ЄС. Більш того, це ніяк не може відбитися на розвитку нашого співробітництва з будь-якою країною, що входить до ВТО», - упевнений він.

При цьому П'ятницький зазначив, що Україна пройшла дуже складний шлях переговорів і домовленостей, перш ніж стати членом ВТО, тому тепер має намір у повній мірі використовувати механізми, які надає членство для відстоювання національних інтересів.

«На сьогоднішній день ми все робимо, згідно з нормами і правилами ВТО, ми все робимо в інтересах України. Ми - молода країна, якщо ми сіли в поїзд ВТО, ми не хочемо сидіти в тамбурі. Ми придбали свій квиток, у ВТО одна країна - один голос, одна країна - одне місце, і тому ми хочемо займати своє місце. І якщо всі хочуть їхати в спальному вагоні, то ми також хочемо їхати в спальному вагоні і відчувати себе рівними», - підкреслив урядовий уповноважений.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187