У жодному разі не можна втратити СНД як великий майданчик діалогу між його учасниками. Про це президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив на засіданні Ради глав держав Співдружності в Мінську, передає кореспондент Forum'у.

Політик закликав колег по Співдружності оцінити наявні можливості для діалогу.

«Кажуть, що навколо нашого об'єднання виникло багато центрів сили, які так чи інакше притягують наші держави. Але тим, хто заявляє, що у зв'язку з появою нових інтеграційних утворень, цих центрів сили, СНД мало не вичерпало себе, хотів би сказати наступне. Так, ми будемо співпрацювати з цими центрами сили, ми не відмовляємося від співпраці з тим же Китаєм, республіки колишнього СРСР співпрацюють з Євросоюзом. Але те, що нас об'єднує, навряд чи колись об'єднає ці центри сили з нами. Ми не тільки, образно кажучи, розмовляємо однією мовою, ми, мабуть, однаково думаємо», - зазначив білоруський лідер.

Він додав, що Білорусь дуже серйозно готувалася до саміту Співдружності, щоб продемонструвати, що незалежність і добробут її народу залежать, насамперед, від співробітництва з країнами СНД. «У політиці білоруської держави так буде завжди. Державам Співдружності варто, не знижуючи обертів, продовжувати активну роботу по всіх напрямах, робити тісніше співробітництво. Ми у жодному разі не повинні втратити один одного в цьому бурхливому світі», - сказав Лукашенко.

Як повідомляв ForUm, президент Білорусі Олександр Лукашенко не бачить нічого страшного в тому, що Україна веде діалог з ЄС.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Асоціація з Європейським Союзом унеможливить приєднання України до Митного союзу.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194