У п'ятницю, 25 жовтня, в столиці Чехії Празі, де сьогодні стартують парламентські вибори, місцеві активісти вивісили величезний плакат із зображенням президента Росії Володимира Путіна в образі радянського диктатора Йосипа Сталіна.

Плакат з'явився за кілька годин до відкриття виборчих дільниць.


Як повідомляє місцеве видання idnes.cz, цю акцію провів рух Декомунізації. За словами активістів руху, для Чеської Республіки знову виникла загроза потрапити "в руки Росії".
 

Як зазначає інтернет-ресурс Фото Факти, у 1955-1962 роках у Празі, на Летенському оглядовому майданчику, був встановлений найбільший у світі гранітний монумент Сталіну, як символ комуністичного режиму. Саме в тому ж місці і був піднятий плакат над столицею Чехії, щоб нагадати виборцям про минуле.

Нагадаємо, на початку тижня напередодні парламентських виборів активісти провели ще одну акцію. На річці Влтава на понтоні навпроти Празького Граду з'явилася скульптура у вигляді фрагмента руки фіолетового кольору з витягнутим середнім пальцем вгору висотою близько десяти метрів.

Автор скульптури - скандально відомий чеський скульптор Давид Черни. Як зазначає ЧТК, Черни брав активну участь у недавній президентській виборчій кампанії лідера правої партії ТОР 09 Карела Шварценберга. У другому турі президентських виборів Шварценберг програв Мілошу Земану.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212