Президент України Віктор Янукович виступає за повернення Грузії до складу СНД. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, Президент України Віктор Янукович заявив після засідання Ради глав держав Співдружності в Мінську.

Янукович зазначив, що вітає аналогічну пропозицію президента Білорусі Олександра Лукашенка.

«Ми хочемо нагадати нашим друзям із Грузії: двері СНД для них завжди відкриті. Це, напевно, буде правильно, тому що ми дуже часто чуємо від різних грузинських політиків, що рішення про вихід із Співдружності було необачним, і Грузія виявилася в стороні від процесів, які пов'язані з боротьбою зі світовою економічною кризою», - сказав він.

За словами Януковича, СНД - це той майданчик, на якому всі звикли домовлятися і вирішувати багато питань. «Якщо у наших колег є бажання повернутися у Співдружність, це ніколи не пізно зробити», - підсумував український Президент.

Нагадаємо, парламент Грузії 14 серпня 2008 року прийняв постанову про припинення дії щодо Грузії «Угоди про створення Співдружності Незалежних Держав». Формальна процедура виходу Грузії з СНД завершилася 18 серпня 2009 року.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224