Зміни у депозитарній системі сприятимуть залученню нових учасників на український фондовий ринок. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час круглого столу на тему «Розвиток депозитарної системи України: законодавчі зміни, економічний ефект» повідомив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

Він зазначив, що найголовніший ефект від законодавчих змін у депозитарній системі України полягає в ліквідації подвійних реєстрів акціонерів. «Пам'ятаєте, скільки було скандалів, різних афер? Не кажучи вже про ті випадки, коли люди втрачали свої акції. Тепер такого не може бути. Бо є один центр», - сказав він.

«Тепер будь-який українець, який купує акції на території України, знає, що вони ніколи не пропадуть. Люди раніше боялися, що можуть придбати акції, а вони завтра зникнуть», - додав експерт.

Крім того, за його словами, тепер, купуючи ці акції, якщо виплачуються дивіденди, учасник ринку знає, що він їх обов'язково отримає. «Ці кроки повинні повернути на фондовий ринок певну частину українців, які дійсно хочуть інвестувати, але до цього просто боялися зв'язуватися з акціями», - сказав він.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

199