Прокуратура Дарницького району столиці затвердила і направила до суду обвинувальний акт відносно 40-річного уродженця Житомирської області, який у 2009 році разом зі спільниками брав участь у викраденні двох громадян Німеччини і вимаганні за їх звільнення. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Дарницького району міста Києва.

Встановлено, що викрадення 54-річного німця і його 48-річної подруги, яка займається бізнесом у сфері продажу моторних олив, спланували і скоїли шестеро зловмисників.

Запросивши іноземців на зустріч в офіс на вул. Сімферопольській у Дарницькому районі столиці, члени злочинної групи обманним шляхом змусили потерпілих сісти в автомобіль, після чого відвезли їх у смт Буча Київської області.

Надалі жертв майже добу утримували на території складських приміщень і, погрожуючи вбивством, вимагали від них 10 тис. євро за звільнення.

Побоюючись за своє життя, потерпілі погодилися сплатити злочинцям викуп. Поки чоловік залишався як заручник, його подруга разом зі своїми викрадачами повернулася до свого будинку у центрі Києва і віддала злочинцям викуп. Отримавши кошти, злочинці відпустили німців, висадивши на узбіччі дороги під Києвом.

Постраждалі одразу ж звернулися в міліцію із заявою про скоєння проти них кримінального злочину.

П'ятьох учасників викрадення затримали по гарячих слідах. Кримінальна справа відносно них зараз вже слухається в Голосіївському суді Києва.

Ще один учасник злочину - 40-річний уродженець Житомирської області, тривалий час переховувався від слідства, однак був затриманий у 2013 році на території Чернігівської області.

Зараз чоловікові оголошено про підозру у скоєнні кримінального злочину за ч. 3 ст. 189 КК України (вимагання). Йому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170