Президент України Віктор Янукович попросив парламентську більшість і опозицію знайти взаєморозуміння і прийняти закон, який дозволить екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко поїхати на лікування за кордон. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході зустрічі з послами країн ЄС заявив голова Верховної Ради Володимир Рибак.

«Такий закон (про лікування ув'язнених за кордоном. - Ред.) у разі його прийняття, за словами Президента, міг би вирішити ситуацію навколо так званої справи Тимошенко. Глава держави підтвердив свою готовність підписати такий закон, а також повідомив, що він звернувся до фракції ПР з проханням взяти активну участь в розгляді такого чи таких законопроектів і спільно з іншими фракціями сприяти його прийняттю консенсусом», - зазначив Рибак.

За словами голови парламенту, він поінформував Януковича про те, що на сьогоднішній день у ВР зареєстровано три законопроекти щодо Тимошенко.

Нагадаємо, у Верховній Раді України зареєстровано два законопроекти про можливість лікування засуджених за кордоном авторства позафракційних депутатів Сергія Міщенка та Анжеліки Лабунської.

24 жовтня лідери трьох опозиційних фракцій - «Батьківщина» Арсеній Яценюк, «УДАР» Віталій Кличко і «Свобода» Олег Тягнибок - внесли до парламенту свій законопроект про заборону виборчого правосуддя і зняття перешкод для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. У ньому містяться положення про звільнення Юлії Тимошенко особисто і погашення їй судимості.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181