Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський пообіцяв поставити редактору «Русской газеты» пляшку шампанського, якщо він покаже йому фотографії, де представники влади України під час переговорів на цьому тижні в Києві стояли перед ним «струнко».

Про це міністр сказав в ефірі Польського радіо, коментуючи публікацію видання, яке описувало його візит до Києва разом з главою МЗС Швеції Карлом Більдтом, повідомляє «УНІАН».

«Мене дуже радує, що «Русская газета» так сильно турбується про повагу і гідність України. Натомість ставлю пляшку шампанського редактору «Русской газеты», якщо він знайде фотографію, де хтось стає переді мною навитяжку», - сказав міністр.

Сікорський зазначив, що публікація газети відтворює позицію російської влади, яка хоче вступу України в Митний союз замість європейської інтеграції.

Він також зауважив, що останні заяви російських політиків свідчать про зміну тактики, за допомогою якої вони хочуть заблокувати підписання Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом, заплановану на листопад цього року.

«Це політичний сигнал, що Росія зорієнтувалася, що загрози і бойкоти є контрпродуктивними, і намагаються показати, що це власне ЄС вас «намагається вишикувати», а не ми», - сказав він.

Нагадаємо, «Русская газета» на цьому тижні назвала принизливою для України поведінку глав МЗС Польщі і Швеції, які під час візиту в Київ, за оцінкою автора, поводилися з представниками української влади і опозиції, як з «васалами».

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський сподівається, що Україна вирішить усі проблемні питання для підписання Угоди про Асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Підписання Угоди про асоціацію України з ЄС і створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа , який планується підписати в листопаді на Вільнюському саміті «Східне партнерство»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222