Будь-які розмови про необхідність вибору одного з двох ключових напрямів інтеграції невірні. Про це, як передає кореспондент Forum'у, Президент України Віктор Янукович заявив на засіданні Ради глав держав СНД у Мінську.

За словами Глави держави, його принципова позиція полягає в тому, що будь-які розмови про необхідність вибирати між поглибленням взаємодії з державами-учасниками СНД (а також всього євразійського інтеграційного проекту) та Європою зовсім неправильні.

Янукович підкреслив, що після підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом Україна знайде компроміси для взаємодії з Митним союзом. «Ми повинні дуже серйозно розібратися з тим, що відбулося в останні два роки в торгових відносинах між країнами СНД і особливо з МС. Думаю, ми знайдемо там компроміси і відкриємо нові можливості просування товарів на спільні ринки», - зазначив він.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на вільнюському саміті «Східне партнерство».

Президент РФ Володимир Путін заявив, що асоціація з Європейським Союзом унеможливить приєднання України до Митного союзу.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

263