У закон «Про депозитарну систему України» імплементовані найкращі європейські норми. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час круглого столу на тему «Розвиток депозитарної системи України: законодавчі зміни, економічний ефект» повідомив заступник голови правління Національного депозитарію України Андрій Болтян.

Він зазначив, що після набуття чинності закону на фондовому ринку тепер діють не охоронці, а депозитарні установи, вимоги до яких також дещо змінилися.

«Всі ці вимоги не надумані. Вони взяті, і це враховувалося при розробці закону, на підставі документів, що визначають функціонування інфраструктури фінансового ринку», - сказав він.

Також, за його словами, були імплементовані найкращі положення, напрацьовані в Європі.

«У них це буде реалізовано лише наступного року в документі, який називається «CSD regulation». Тобто закон для центральних депозитаріїв країн ЄС», - зазначив Болтян.

«Те, що ми прийняли такий закон, чесно кажучи, навіть для наших європейських колег було здивуванням. Як Україна попереду Європи, вийшло, прийняла закон, що відповідає сучасним світовим вимогам», - резюмував він.

Як раніше повідомляв ForUm, заступник директора департаменту методології грошово-кредитної політики НБУ Андрій Патенко заявив, що створення централізованої депозитарної системи відповідає європейській моделі розвитку.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202