Голова Верховної Ради України Володимир Рибак запевнив глав дипломатичних місій країн Європейського Союзу, що парламент виконає всі покладені на нього завдання щодо Асоціації до Вільнюського саміту, передає кореспондент Forum'y.

Рибак нагадав, що проект нового закону «Про прокуратуру» пройшов серйозну експертизу і допрацьовується з урахуванням пропозицій Венеціанської комісії.

«Я можу стверджувати, що рішення щодо нього буде ухвалено Радою до саміту - в найближчий пленарний тиждень», - акцентував політик.

Нагадаємо, Рибак попросив послів країн Європейського Союзу поінформувати свої уряду про ситуацію, що склалася в парламенті України у зв'язку з блокуванням опозицією стовідсоткового виконання єврозавдань.

Підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на Вільнюському саміті «Східне партнерство».

Президент Венеціанської комісії Джіанні Букіккіо заявляє, що в запропоновані Києвом зміни в українське законодавство про вибори, члени ВК рекомендували внести поправки, які «більш сприятливі для України».

Юлія Артамащенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

147